Отпушване на мивки, сифони, тоалетни и вани

Отпушване на канали

    Запушването на канала на мивката или в банята, частично или пълно, е много неприятно неудобство, тъй като забавя оттичането на водата. Докато се миете или къпете, в мивката или на пода могат да се образуват локви с мръсна вода и сапунена пяна с мръсотия, която да засъхне върху настилката. Тя се почиства трудно, особено ако е засъхнала отдавна, но може да представлява опасност от инцидент, ако някой стъпи отгоре и се плъзне. Запушената канализация може да е фактор за наводнения и корозия на тръбопровода, както и за непостоянно налягане на водата в тръбите до Вашите помещения. Ако замърсяването и запушването са сериозни ще се наложи да се обърнете за услуга от експерт по ВиК. Освен запушването на мивката или ваната може да се запуши и тоалетната. Запушената тоалетна несъмнено е един от най-неприятните проблеми, с който много хора са се сблъсквали и с който често не могат да се справят сами. Има няколко признака за запушена тоалетна:

 

 

 •  Бавно изтичане
       По-високото налягане в канализационните тръби пречи на водата да се оттича по нормален начин. Ако вашата тоалетна се оттича бавно, това е сигурен знак, че е запушена.
 • Неприятна миризма
       Канализационната инсталация е изградена така, че да предотвратява нахлуването на канализационни газове и миризми в сградите. Когато налягането се повиши, обаче, тези миризми започват да се усещат и това още един признак за запушен канал.
 • Водата изобщо не се оттича
       Ако при пускане на водата тя изобщо не се оттича и направо излиза от тоалетната, то това вече е знак за сериозно запушване, което трябва незабавно да се отстрани.

  Ако установите който и да е от тези признаци, не се колебайте да се свържете с нас, за да Ви отървем от този неприятен проблем.